Sportactiviteiten in de Auvergne

Een tal aan sportieve activiteiten biedt de Auvergne, zoals:

Fietsen in de Auvergne

Fietsen in de Auvergne: Fraaie weggetjes, schaduwrijke lanen door het bos, hooggelegen wegen met uitzicht of paden langs meren en rivieren... de diverse landschappen van de Auvergne lenen zich uitstekend voor allerlei vormen van wielrijden, van het fietsen in de bergen van het Centraal Massief, tot heerlijke moddertochten met de ATB.

Meer informatie en GPS fietsroutes vindt u op: www.tracegps.com

Golf in de Auvergne

In het hart van Frankrijk (Auvergne), kunt U uw favoriete hobby in de ongerepte natuur beoefenen. In de regio zijn 5 afwisselende golfbanen. (max 1 uur rijden.) Allen binnen een straal van 75 kilometer.

Golf du Mont-Dore
Golfbaan met een gemoedelijke sfeer en een prachtig uitzicht.
Meer informatie vindt u op: www.golfdumontdore.fr

Golf des Volcans
Deze baan is gelegen aan de voet van de Puy de Dome. Vlakbij Clermont-Ferrand.
Meer informatie vindt u op: www.golfdesvolcans.com

Golf de Riom
Golfbaan geschikt voor beginners en gevorderden
Meer informatie vindt u op: www.golfderiom.fr

Golf de Charade
Golfbaan in de buurt van Clermont-Ferrand
Meer informatie vindt u op: www.golf-charade.fr

Luchtsport in de Auvergne

Vlieg over de vulkanen en ontdek landschappen die uniek zijn in Frankrijk. hier heb je de Auvergne, met gedroomde plaatsen om aan parapenten te doen, te deltavliegen of een ballonvaart te maken. Echte durfals kunnen gaan parachutespringen.

Meer informatie vindt u op: www.vulcania.com

Paardrijden in de Auvergne

Wanneer liefhebbers van paardrijden naar de Auvergne komen, zeggen ze vaak: "Ik wil op de vulkanen gaan rijden!". Deze tochten zijn typisch voor de Auvergne. Soms kan je met je paard zelfs de kraters in rijden! De rit op de vulkanen blijft een klassieker. Overal in de Auvergne zijn ruiterpaden aangelegd en aangegeven.

De regio is een ideale bestemming voor een paardrijd vakantie. Bijvoorbeeld bij Ferme Equestre de Berthaire in Besse-et-Saint-Anastaise.

Meer informatie vindt u op: fermequestre.besse.pagesperso-orange.fr

Wandelen in de Auvergne

Wandelen staat op nummer 1 in de Auvergne. Deze streek is een wandelparadijs. Er is een dicht lokaal en regionaal net van wandelpaden waar diverse wandeltochten mogelijk zijn. Voor de echte kilometervreters is er de Grand Randonnee 4 die deel uitmaakt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

In de omgeving zijn korte lichte wandelingen, maar ook de wandelaar die op zoek is naar een (flinke) uitdaging kan aan de slag. Het Massif du Sancy  is een opeenvolging van aangrijpende landschappen met afwisselend glooiende heuvels, ruige rotswanden en diepe kloven.

In de Auvergne zijn ongeveer 650 kilometer aan uitgezette routes voor avontuurlijke
fiets-, wandel- en ruitertochten. Je vindt hier drie bergtoppen boven de 1.800 meter, met onder meer de 1.886 meter hoge Puy de Sancy. Veel wandel plezier!

Meer informatie vindt u op: www.domeinnaam.fr

Watersport in de Auvergne

In de stuwmeren en rivieren van de Auvergne kan elke vorm van watersport worden bedreven. Men kan er waterfietsen, kanoën, kayakken, zeilen, windsurfen en zwemmen. Zwemmen en waterfietsen kunt u al op 3 minuten rijden van uw vakantiehuis Auvergne op het Lac Chambon.

Meer informatie vindt u op: www.domeinnaam.fr

Links bij Sportactiviteiten in de Auvergne

Vragen, contact en meer informatie?

Adres
Vakantiehuis Auvergne
Place du Pont
63790 Murol

Contact
Eugen and Patricia de Jong
La-Bastide
87500 Coussac-Bonneval
Haute Vienne, France
Phone 0033 (0) 555 755 568
Mobile 0033 (0) 610 093 019
e-mail info@vakantiehuisauvergnefrankrijk.nl

Vakantiehuizen

Zoekt je een rustiek vakantiehuis in Murol in de kindvriendelijke omgeving van de Auvergne of op het kleinschalig vakantiedomein in de Haute Vienne, dan ben je bij ons op het juiste adres.

Online reserveren

Is de week dat je op vakantie wilt nog vrij? Kijk in de beschikbaarheids kalender en je kunt gelijk online reserveren. In het voor- en naseizoen kun je al voor een minimum van 3 nachten (vanaf 90,- euro) reserveren.

Het weer

De weersverwachtingen in Murol voor vandaag zijn.

Wilt u de meerdaagse vooruitzichten?

Facebook

De facebook pagina’s Vakantiehuis-Auvergne-Frankrijk-in-Murol en vakantiehuizen Frankrijk geeft je informatie en reviews over het vakantiehuis Auvergne en de vakantiehuizen op La-Bastide.

Like onze pagina’s en maak kans op een gratis verblijf in één van onze vakantiehuizen.

Pinterest

Je kan alle foto's van onze website pinnen met Pinterest!

Gratis WIFI

Zowel in het huis als buiten op het terras beschikt u over gratis WIFI.

Vroegboekkorting

Wil je de voorpret voor je vakantie zo vroeg mogelijk laten beginnen. Boek met vroegboekkorting.

Lastminute

Om een optimale verhuur te krijgen hebben wij soms een last-minute prijs. Wilt u snel op vakantie. Kijk of vakantiehuis Auvergne nog vrij is.